1

Topic: Brittens Nocturnal

Hur är en pedagogs syn på ossia-optionen i Nocturnals 7:a, Gently rocking. Det finns en version av Bream med ossian på You tube, medan han på skiva låter 'murmuring' värre - eller bättre ska jag säga - med tremoloföresatsen. Att fyrnotsanslaget inte är ospelbart vet jag, men svårt är det, riktigt svårt om man vill åt jämnheten och oberoendet i diskant- och basslinga - och det vill man väl. Tacksam för synpunkter.

2

Re: Brittens Nocturnal

Bream spelar åttondelar även på sin andra inspelning från 90-talet.
Det är ju ett tekniskt svårt ställe men så klart långt ifrån ospelbart. Man kan ju testa med olika fingersättningar i höger, tex amim vilket jag föredrar (kom och lyssna när jag spelar den på Waldemarsudde 7e juni...)
Mvh Mårten

3

Re: Brittens Nocturnal

Ursäkta min sena reaktion Mårten, det gick några dagar utan svar och sedan har jag inte varit inne...
Tusen tack. Det var ju passande, såg just häromdagen i Gitarr och Luta att du skulle spela Nocturnal nästa vecka. Självklart kommer jag - redan inplanerat! Det var väldigt länge sedan jag var på gitarrkonsert så det blir toppen.

4

Re: Brittens Nocturnal

Hej!
Jag spelar 32-delarna med p-a-m-i, dvs vanlig tremoloteknik, och spelar understämmans lösa strängar med vänsterhanden. En stråkinstrumentslösning kan man säga. En fördel med detta är att de två stämmorna kan separeras väldigt mycket klangmässigt.
/Kalle

5

Re: Brittens Nocturnal

Bra idé! Det skall jag genast testa.
Mvh Mårten