Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/15/167615/klassiskgitarr.se/public_html/include/parser.php on line 791 Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /storage/content/15/167615/klassiskgitarr.se/public_html/include/parser.php on line 791

1

Topic: Ska du ge konserter i sommar?

Sommaren för oss musiker förknippas ofta med sommarkonserter och andra trevliga tillställningar. Många av oss som kanske inte är så konsert-aktiva under övriga året ser sommaren som en chans att få musicera lite extra.

Ska du konsertera i sommar? Skriv och berätta.

2

Re: Ska du ge konserter i sommar?

Hej!

Mitt i smällkalla vintern, en söndagskväll, 12 minus utomhus, lanserar kantorn i vår församling och jag en "Klassiska pärlor". I publiken ca 10, förutom kyrkvärd, kyrkvaktmästare och präst och vi. Jag spelar Kärleksvals, Bellmaniana, Les adieux och Sons de carhilhões. Går hyfsat och skönt att vara på banan. Har nog aldrig spelat så många stycken vid ett och samma tillfälle.
Någon ur publiken hoppades på flera uppföljare, så senast i sommar blir det Klassiska pärlor 2 (ni märker att detta är på den intellektuella vischan va): funderar då på uppföljare. Kanske Bachs fuga i g-moll BWV 1000 eller Visées D-mollsvit, Capriccio Àrabe, Canción del emperador av Narváez, samt Mazurka - Choro ur Suite Brasilienne. Har dessa stycken mer eller mindre i fingrarna. Om jag nu får lika mycket utrymme denna gången... Spelar nog något för gitarr och flöjt också illsammans med kantorns dotter.
Och så spelar jag förstås på min kommande (andra) dotters dop (vi vet redan att det blir en dotter och det är nu 8 veckor kvar - hoppas allt går bra) och då funerar jag på att spela preludiet till Duartes English suite.
Några synpunkter eller tips?
Har ni tips på hur man kan få mer speltillfällen?

MVH Mats