1

Topic: Filomena Moretti

Skrev och frågade om Celia Linde för ett tag sedan. Personen som jag sökte var en kvinna vid namn Filomena Moretti. Trodde det var Celia Linde´s version av Asturias jag ville få tag i men nu visade det sig som sagt vara Filomena. Vet ni något om henne? Fantastisk duktig gitarrist.

2

Re: Filomena Moretti

Filomena Moretti, född 1973, kommer ifrån Sassari i Italien. Hon har bl a studerat för Ruggero Chiesa och Oscar Ghilia. Hon har vunnit ett antal stora gitarrtävlingar och har spelat in ett par CD skivor, bl a en med musik av Joaquin Rodrigo.  8)

3

Re: Filomena Moretti

Morettis  tolkningar av Rodrigo är utsökta. Hon har verkligen fördjupat i honom. Dessutom så har hon studerat komposition.

4

Re: Filomena Moretti

Visst känner jag henne! Vi var på kurs i Bath i England i mitten av 90-talet tillsammans. Vi umgicks mycket, hon är från Sardinien. Hon hade med sin pappa på kursen som vakade över henne, han var mycket rolig och eftersom han inte kunde ett ord engelska så sjöng han itlaienska sånger i stället för att prata. Hon hade då precis vunnit Alessandria-tävlingen.

5

Re: Filomena Moretti

ja ja ja, skryt lagom :-)

6

Re: Filomena Moretti

Tack alla!
Ska kolla upp lite skivor med henne.