1

Topic: Gitarrfestival 2017!

Häng med på gitarrfestival! Biljettförsäljningen är i full gång.
https://lillaakademien.se/kalendarium// … rrfestival

2

Re: Gitarrfestival 2017!

Missa inte Lilla Akademiens gitarrfestival 3-5 februari!

Nu ligger vi i startgroparna för festivalen som hyllar gitarren och som tillägnas årets 200-årsjubilar Antonio de Torres.
Antonio de Torres räknas som historiens viktigaste gitarrbyggare. Han föddes i Spanien 1817 och fyller alltså 200 år 2017. Detta firar vi med en stor festival med konserter, föreläsningar, workshops, masterclasses etc. Våra internationella gäster är Carles Trepat (Spanien) som spelar på en originalgitarr byggd av Torres, Frederik Munk Larsen (Danmark) som är en av Skandinaviens mest spännande gitarrister samt Sinier och Ridder (Frankrike) som är världsledande experter på äldre gitarrer. Mårten Falk inleder festivalen på fredagen med en konsert på nio olika historiska instrument skildrar gitarrens utveckling under femhundra år. Festivalen bjuder även in moderna svenska gitarrbyggare som håller föreläsningar om modernt gitarrbyggeri. Parallellt med detta har festivalen ett pedagogiskt tema och unga kulturskoleelever från hela Stockholmsområdet bjuds in för att musicera tillsammans och deras gitarrlärare erbjuds workshops i gitarrmetodik.

All info samt hela festivalprogrammet hittar du här: https://lillaakademien.se/kalendarium// … rrfestival

3

Re: Gitarrfestival 2017!

Hej Mårten,

Vilka gitarrbyggare kommer att föreläsa?

4 (edited by Mårten Falk 2017-02-01 20:14:39)

Re: Gitarrfestival 2017!

Johannes Kitselis och Heikki Rousu. De har förberett ett verkligt spännande seminarium med film och andra intressanta saker. Jag har också tagit del av föreläsningen med de legendariska experterna Sinier de Ridder (googla på dem! ) och det kommer att bli något alldeles extra.