1 (edited by dan@dansoderlund.se 2013-06-18 18:55:32)

Topic: En bra Bolin (6-str)

Min kära Bolin är nu till salu efter 30 år under min förvaltning. Jag har säkert tillbringat 10 000 timmar med den, men måste nu erkänna att jag aldrig kommer att kunna nyttja den som man bör. Sonen fick sin chans att ärva den, men tröttnade efter ett tag på gitarrspel och ägnar nu tiden åt datorspelande.

Den färdigställdes av Georg i maj 1968 och fick namnet "Kungvall". Jag har inte provat mer än ett par andra Bolingitarrer, men har alltid uppskattat min som otroligt lättspelad, välintonerat ren och jämn i tonen, lite lågmäld. En typisk Bolin med "nordisk" ton, till skillnad från de lite råare, spanska bröderna...

Låna hem den och väck den ur sin törnrosasömn (=spela skiten ur den). Kanske är du den som blir förälskad efter några dagar. Och blir du det, vill jag gärna sälja, eftersom den ska spelas av en käresta, inte stå i ett gitarrställ och glos på resten av livet.

Priset är 11 000 kr, vilket är konfirmerat på marknaden. Har också fått den granskad av ett par gitarrbyggare som konstaterat att den inte har några reparationsbehov utöver kosmetiska.

Finns i Täby.