1

Topic: Bra tips för tremolo

Jag har hållit på med tremolo ett tag nu, men jag upplever det fortfarande svårt att behärska den. Det är svårt att få den jämn och så effektful som när man kollar på vissa personer på youtube. Har någon ett litet användbart tips?

2

Re: Bra tips för tremolo

Hej Axel,

I Scott Tennant´s bok/dvd Pumping Nylon finns bra tremolo-övningar tycker jag. Förutom övningarna beskriver han också "tänket" kring tremolo - hemligheten, menar han, är att få tremolo:t jämnt (både klangligt och tajming-mässigt). Sträva hellre efter ett jämnt tremolo snarare än ett snabbt.

Mvh Mattias

3

Re: Bra tips för tremolo

Hallå Mattias,

Jämnt tremolo, det ska jag komma ihåg. Har faktiskt hans bok och kör hans övningar men att höra andras åsikter tycker jag hjälper. Antar ett tempot kommer med tiden!

Hälsningar
Axel

4

Re: Bra tips för tremolo

Ja, det är bara att  jobba på smile //Mattias

5

Re: Bra tips för tremolo

Mitt problem är att när jag spelat ett tag så blir tumnageln nött och börjar haka fast och då tappar jag rytmen totalt. Har övat på Sakura, men tremolodelen ligger ju sist av variationerna så när jag kommer dit har tumnageln redan fått de där skavankerna och "tragedin" är ett faktum. Spelar jag denna tremolodel med nyfilad tumnagel går det avsevärt bättre. Har försökt hitta rätt vad gäller tumnagelns filning utan att få till det. Nån som upplevt detta och har en lösning?