1

Topic: Ny klassisk gitarr

Hejsan hejsan!
Jag har en liten fråga angående gitarrer. Jag har bestämt mig för att skaffa mig en klassisk gitarr, då jag bara äger en stålsträngad (den är ju inte så härlig att spela klassisk musik på)
Jag funderar på om jag ska välja en Alhambra 3C eller en Alhambra 4P.
Vad är skillnaden mellan dessa? Jag vill ju ha en prisvärd gitarr, men så klart inte behöva betala onödigt mycket för en gitarr som knappt är bättre en den billigare.
Jag vill ju även kunna ha den gitarren ett tag eftersom att jag har som plan att utbilda mig som musiklärare, dock med cello som huvudinstrument, men ändå. Så jag vill ju inte köpa en ny om bara ett år om ni förstår vad jag menar. Hoppas att någon här kan ge mig lite rådgivning! smile
Tack på förhand/ Jennie


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /data/e/2/e242e01c-e05f-48b3-92d9-afebd7311bd4/klassiskgitarr.se/public_html/include/parser.php on line 791

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /data/e/2/e242e01c-e05f-48b3-92d9-afebd7311bd4/klassiskgitarr.se/public_html/include/parser.php on line 791

2

Re: Ny klassisk gitarr

Hej Jennie,
Det är ingen större skillnad på de två Alhambra-gitarrer du frågar om. Den ena (3C) har sarg och botten i laminerad mahogny och en greppbräda av indisk jakaranda. Den andra har sarg och botten i laminerad indisk jakaranda och med ebenholtsbräda. Jag skulle tro att de är tämligen lika klangligt och att det bästa du kan göra är att spela igenom så många olika exemplar av de två modellerna som möjligt och ta den du tycker bäst om oavsett modell.

Men det finns andra märken du kan kolla in också. Esteve till exempel.

Jag är också medlem i SGLS, Svenska Gitarr och Luta Sällskapet. Är du?

http://www.sgls.nu/

3

Re: Ny klassisk gitarr

En elev till mig köpte en gitarr av märket Cuenca som var riktigt bra. Den låter som en Alhambra, jag skulle tippa på att det är samma fabrik som gör dom.
Jag håller helt med Per, ta den gitarr du tycker bäst om. Men det är klart att det finns vissa saker som det kan vara bra att fråga en kunnig gitarrist om så om du har möjlighet att få den på öppet köp i några dagar och låta någon annan prova den så är det en bra idé.