1

Topic: svåraste stycket??

vilket är det svåraste stycket för klassiskgitarr??
(tänkte bara att det kunde va kul å veta va ni tycker.. )

2

Re: svåraste stycket??

joel skrev:

vilket är det svåraste stycket för klassiskgitarr??
(tänkte bara att det kunde va kul å veta va ni tycker.. )

Det där är så subjektivt... är det ett stycke som är jädra svårt men möjligt, eller helt omöjligt du tänker på? för helt omöjliga stycken finns hur många som helst, dock så spelar ju Kazhuito Yamashita alla dessa... hehe.

3

Re: svåraste stycket??

Yamashitas variant av "Tavlor på en utställning" är ganska maffig om vi snackar transkriptioner. smile

Jag hade en gång en klok gitarrlärare som hävdade att det finns inga lätta stycken. Alla stycken har sina svårigheter, som varierar beroende på hur pass insatt man är och  hur man förhåller sig till musiken.

klok man det där! smile

4

Re: svåraste stycket??

Om jag inte kommer ihåg fel så tror jag att jag hört sägas att ett stycke som kan vara bland de allra svåraste är 'Dos abismos' av Stefano Scodanibbio...

Man kan höra en bit ur det stycket här:

http://www.cduniverse.com/search/xx/mus … +Et+Al.htm

5

Re: svåraste stycket??

Iberio Sequenza för gitarr..har man ju haft liggande hur länge som helst utan att få minsta grepp om.....men det kanske är längden och formen som gör den så...ja....någonting..avig kanske lol....nån som har någon fräsch inspelning att rekomendera.?

6 (edited by Stefan W 2008-05-25 11:14:15)

Re: svåraste stycket??

Sequenzan har spelats in av Franz Halasz, en inspelning som jag tycker är helt ok. Han heter väl Luciano Berio, inte Iberio. Du kanske hade Iberia av Albéniz i tankarna? wink

Ang svårighetsgraden, så finns det verk som är betydligt svårare att spela. En del nutida tonsättare har till och med det som avsikt att skriva musik som är närmast "omöjlig" att spela!

7

Re: svåraste stycket??

Kithara >>

Så skulle snacket antagligen på ett musikgymnasium för endast klassiska gitarrister (om det fanns något förstås.... brrrr...... hemska tanke!) smile

Mycket rolig läsning! smile

8

Re: svåraste stycket??

Jesus!!
Det svåraste tycker jag är att hitta kläder när man ska fram i offentligheten.....

9

Re: svåraste stycket??

Svårigheten ligger väl i vem som spelar och vad man syftar på som svårt, tekniskt svårt eller svårt att förmedla den rätta känslan? Sen är väl olika saker svåra beroende på vart man är i sitt gitarrspelande.

jag har dock ett stycke som jag har upplevt som fullständigt omöjligt att framföra tekniskt korrekt. Och det är Mozarts Turkisk marsch. (I vart fall med den transkriptionen som jag har)

10

Re: svåraste stycket??

Jag tycker allt med "F" ackord i är svårt. Men så har jag bara spelat 2 veckor. ;-)

Följ min musikalista skräckresa här: http://www.facebook.com/group.php?gid=33214953215

www.musiktorget.com
Hjälp oss bygga upp Sveriges trevligaste musikcommunity - Varmt välkommen!!

11

Re: svåraste stycket??

Jag känner igen det där med F ackorden från när jag började spela de är en styggelse! Men fina när man fixar dem.

12

Re: svåraste stycket??

Hej!
Hittade forumet for ett tag sedan och tror att detta blir forsta inlagget. Lite ungefar som att diskutera vem som ar starkast; Tarzan eller Fantomen...
   Det svaraste stycket ar kanske det man aldrig har klarat av att spela infor publik, om man talar fran ett personligt plan?
   En annan sak att beakta ar att olika saker ar svara for olika personer; barre (som nagon namnde), snabba skalor, arpeggios, strech-formaga...som i sin tur ar lite beroende pa den personliga anatomin.
   Det maste val handla om stycken direkt skrivna for gitarr? Och visst maste stycket vara musikaliskt intressant for att lagga ned sa mycket energi pa?
   Med risk for att mala in mig i ett horn; Tarregas svaraste stycken ar svara nog for att alltid vara en utmaning, samtidigt som de ar musikaliskt givande.