1

Topic: Gitarrarrangör och repertoartips till ny bok sökes

En av de gitarrböcker som Gehrmans Musikförlag planerar till hösten är en bredvidspelningsbok med ca 10 låtar ur den populärmusikaliska genren – "POP för gitarr". Populära låtar som ofta efterfrågas men som kan vara svåra att hitta utan att kopiera från olika källor eller kanske finns som felaktiga och/eller olagliga tabs på nätet. Vi vill samla dem i en volym, arrangera dem för gitarr och notera dem med både noter och tab. Inte bara med melodi och ackord utan i ett "soloarr".

Till detta vill vi ha in tips på vilka dessa låtar skulle kunna vara, samt tips på bra gitarrarrangör. Vilka låtar efterfrågar dina elever? Vilka efterfrågar du?  "Nothing else matters"? "Streets of London"? Red Hot Chilipeppers?  Beatles? Green day? Laleh?  Arrangör får sedvanlig royalty.


Mvh
Emil Berglund – gitarrlärare och till vardags projektledare på Gehrmans Musikförlag.

PS. Sprid gärna i ditt gitarrnätverk. Tipsare som ger fler än 30 seriösa låttips får ett ex av helt nya "Välkommen till jorden" av Ralf Sandberg och Torhild Winnberg.
18 arrangemang av låtar för barn för gitarr och sång för t.ex. dopspelningar.

PS 2. Har du andra utgivningsförslag till (gitarr)böcker som inte finns idag, men som du skulle vilja se och använda dig av – och köpa – hör av dig: emil.berglund@gehrmans.se

2

Re: Gitarrarrangör och repertoartips till ny bok sökes

Stefan Löfvenius gör ganska bra arrangemang tycker jag.

Låtar:
Nothing else matters
Stairway to heaven
Sweet child of mine ( kan ju vara kul att ha ett arr som sträcker sig bortom introt, iofs mer elgitarr men ändå en populär låt )
Under the bridge
Smoke on the water - mer än bara riffet är ju kul att ha med
Back in black
Wonderwall ( finns redan i stora kompguiden men ändå )
Blackbird ( kompguiden den med )
Californication
Dunderklumpen ( jätten jorms sång )
Layla- Eric clapton
Tears in Heaven
Hurt ( Johnny cash version )
Tvspelsmusik: Supermario

Funderar vidare...

3

Re: Gitarrarrangör och repertoartips till ny bok sökes

Vi vill samla dem i en volym, arrangera dem för gitarr och notera dem med både noter och tab. Inte bara med melodi och ackord utan i ett "soloarr".

Här kommer en annan tips inte angående låtval: när ni gör tab, så lägg de INTE direkt under notskriften som man ser i många not/tab utgåvor. Gör hellre som Barbosa-Lima och lägg tabs i separat blad. Det är bara bökigt och tar fler bladvändningar när tabs och noter ligger rad för rad under varandra. Det är jobbigt för både den som läser enbart tabs eller den som läser enbart noter.

Angående låtar har Röhr redan täckt det mesta vanliga. Förutom det vanliga är ett bra tips populära filmer, t ex Pirates of Caribbean - verkar vara väldigt populär just nu, av youtube att döma iaf.

4

Re: Gitarrarrangör och repertoartips till ny bok sökes

Bra idéer,

i framtiden när vi gör tab kommer vi förövrigt notera dem så att även rytmen syns.

Fler låtförslag?

Mvh

5

Re: Gitarrarrangör och repertoartips till ny bok sökes

Hej,

tack för tipsen Danjel och Kastrullen. Vi kommer inom kort gå vidare med detta. Har ni fler tips så tas de emot med tacksamhet.

Mvh

6

Re: Gitarrarrangör och repertoartips till ny bok sökes

Hej,

en liten uppdatering:

Vi har nu publicerat boken Gitarrbonus 1 där vi har låtit flera av era förslag komma med. Stort tack för feedback.

Här är mer info om boken:

http://www.gehrmans.se/web/Produkt/prod … 24953.aspx

Mvh