1 (edited by Rinneby 2018-08-25 06:42:48)

Topic: Robert Welford

År: 1983
Mensur: 650 mm
Lock: Solid Gran
Sidor och botten: Solid Indisk Rosewood
Greppbräda: Ebenholts
Lack: Franskpolering
Skick: Exemplariskt
Pris. 15.000 kr (Billigare vid snabb affär)

Kontakt: jon@rinneby.se eller 0708-187493

Bilder: http://www.vintagegitarrer.se/robert-welford/

Robert Welford var en pionjär inom klassiskt gitarrbygge i England och blev med sin bok The Classical Guitar, The: Design and Construction en förgrundsfigur för kommande generationer byggare. Welford var som mest aktiv i slutet av 70-talet och en bit in på 90-talet och hans instrument har alltid varit högt skattade av dess användare. Med anledning av detta dyker de sällan upp på andrahandsmarknaden.

Denna gitarr är från 1983 och är i exemplariskt skick. Inga reparationer eller kosmetiska olägenheter. Perfekt stränghöjd och skön spelbarhet, speciellt för dig med normalstora till lite större händer. Ljudet är mjukt, tydligt och väldefinierat i alla register och gitarren klingar utmärkt även högre upp. Djup och sjungande bas. Den fina intoneringen är ett plus i kanten. Stämskruvarna är välkända Rodgers, från tiden då de fortfarande handgraverades (värde 8.000 kr). Observera att det finns en enklare mikrofon installerad, vilket gjordes i samband med att gitarren byggdes. Denna låter för övrigt mycket bra.

Detta är sannerligen ett unikt och välspelande instrument som passar både den seriösa gitarristen och samlaren. Originaletui, hårt fodral ingår.

2

Re: Robert Welford

Sänker priset till 15.000 kr.

Mvh Jon