1

Topic: Karl-Erik Gummesson

Hej på er!

Jag har en Gummesson från 1968 i min ägo och har egentligen inte funderat så mycket på eller kring den tidigare...nu har jag dock blivit lite nyfiken på vad en sådan kan vara värd. Jag är själv ingen klassisk gitarrist och gitarren har mest använts till visor. Den låter fortfarande bra, men är lite sliten på locket. Den har heller inget stort ljud, men har heller aldrig haft det egentligen. Om jag skulle bestämma mig för att sälja den - någon som har en aning om vart man bör lägga sig? Tacksam för svar och tankar kring detta.

Mvh/M

2

Re: Karl-Erik Gummesson

Oj, ingen som svarat?

Det beror ju lite på hur gitarren ser ut förutom det slitna som du pratade om. Tänker på hur kreativ Karl-Erik var rörande smyckning, kantlist, rosett samt hur jakarandan ser ut i sarg och botten. Jag har en av hans sista gitarrer och då han byggde den hade väl synen börjat ge sig men hantverket satt i händerna och resultatet blev bra ändå.

Då du säger att ljudet inte är stort så börjar jag ju undra om det är vackert? Min Gummesson har inte heller något stort ljud men det som kommer är mycket njutbart.

Jag skulle nog ge mellan 3-6k baserat på vad du skriver.